30 Haziran 2013 Pazar

KASTAMONU’NUN LEZİZ YEMEKLERİNDEN “BANDUMA”


Arkadaşlar bu bloga yemek tarifi yazacağım aklıma gelmezdi ama sizlerin yoğun istekleri sebebiyle BANDUMA yemeğinin nasıl yapıldığını anlatacağım. Etli ekmeği de anlatırdım ama zaten biliyorsunuzdur. J
Not: Ben henüz bu yemeği yapmadım, şimdilik size gözlemlerimi aktaracağım. Tabi bu muhteşem yapacağım gerçeğini değiştirmiyor. J
Malzemeler:
-Bir paket yufka (normal börek yufkasından daha kalın bir yufka yalnız, Kastamonu’da Banduma yufkası derseniz veriyorlar, İstanbul’da Fındıkzade,  Çapa civarında bu yufkalardan yapan yufkacılar var).
-Tereyağı
-Tavuk veya hindi( ben hindiyi tercih ederim)
-Tavuk suyu
-Ceviz veya fındık(ceviz daha çok yakışıyor)
Hazırlanışı:
Tavuğu veya hindiyi haşlıyorsunuz suyunu ayrı bir tencereye ayırıp haşladığınız etleri didiyorsunuz. Yufkaları rulo yapıp ,yaklaşık 3 parmak kalınlığında kesiyorsunuz, bu yufkaları tepsinin ortası boş kalacak şekilde ılık et  suyuna batırıp altı tereyağıyla yağlanmış tepsiye daire şeklinde diziyorsunuz. Yufkaları bir kat dizip üzerine kırdığınız ceviz parçalarını serpiyor etsuyu ve erittiğiniz  tereyağını(sade tereyağı ağır gelirse yarı yarıya zeytin yağıyla da yapabilirsiniz) hafifçe gezdiriyorsunuz iki katta bir de diddiğiniz etleri yufkaların arasına koyuyorsunuz. İstediğiniz kalınlığa ulaşınca son bir et suyunu da döküp fırınlıyorsunuz( yaklaşık 15 dk)

Mmm enfes şimdiden ellerinize sağlık J

2 yorum:

  1. Banduma yapılır; yazarımızın gezi anıları eşlik ederse afiyetle tüketilir. :)

    YanıtlaSil

ilginizi çekebilir:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis