Arkadaşlar bu bloga yemek tarifi yazacağım aklıma gelmezdi
ama sizlerin yoğun istekleri sebebiyle BANDUMA yemeğinin nasıl yapıldığını
anlatacağım. Etli ekmeği de anlatırdım ama zaten biliyorsunuzdur. J
Not: Ben henüz bu yemeği yapmadım, şimdilik size gözlemlerimi
aktaracağım. Tabi bu muhteşem yapacağım gerçeğini değiştirmiyor. J
Malzemeler:
-Bir paket yufka (normal börek yufkasından daha kalın bir
yufka yalnız, Kastamonu’da Banduma yufkası derseniz veriyorlar, İstanbul’da Fındıkzade,
Çapa civarında bu yufkalardan yapan
yufkacılar var).
-Tereyağı
-Tavuk veya hindi( ben hindiyi tercih ederim)
-Tavuk suyu
-Ceviz veya fındık(ceviz daha çok yakışıyor)
Hazırlanışı:
Tavuğu veya hindiyi haşlıyorsunuz suyunu ayrı bir tencereye
ayırıp haşladığınız etleri didiyorsunuz. Yufkaları rulo yapıp ,yaklaşık 3
parmak kalınlığında kesiyorsunuz, bu yufkaları tepsinin ortası boş kalacak
şekilde ılık et suyuna batırıp altı
tereyağıyla yağlanmış tepsiye daire şeklinde diziyorsunuz. Yufkaları bir kat
dizip üzerine kırdığınız ceviz parçalarını serpiyor etsuyu ve erittiğiniz tereyağını(sade tereyağı ağır gelirse yarı
yarıya zeytin yağıyla da yapabilirsiniz) hafifçe gezdiriyorsunuz iki katta bir
de diddiğiniz etleri yufkaların arasına koyuyorsunuz. İstediğiniz kalınlığa
ulaşınca son bir et suyunu da döküp fırınlıyorsunuz( yaklaşık 15 dk)
Mmm enfes şimdiden ellerinize sağlık J
Banduma yapılır; yazarımızın gezi anıları eşlik ederse afiyetle tüketilir. :)
YanıtlaSilEn kısa zamanda efendim:))
Sil