20 Haziran 2013 Perşembe

Adalara Gideceklere Küçük Tüyolar

1-Yanınızda mutlaka bir adet gaz maskesi götürün, adada korkunç bir tezek kokusu var öyle böyle değil
2- Fayton taksinin en fazla 10 lira alacağı mesafeye 30 lira istiyor, ben olsam yürürüm fayton hem çok fena kokuyor hem de gariban atları görünce insan binmek istemiyor. Gariplere bir de ben eziyet etmeyeyim diyor. Bu arada samanında benzinden  pahalı olduğunu   öğrenmiş oluyoruz

3- Arap turistlerin yemek yediği lokantalarda yemek yemeyin zira esnaf Araplarda para boldur ,adamları kazıklarım yüzde 10 da garson parası alırım onu da katarım bunu da katarım diyerek 30 liralık hesabı 48 liraya çıkara biliyor. Ha ayrıca hesap öderken de 1 saat beklemek zorunda kalırsınız çünkü turistler Arabız ama enayi değiliz deyip haklı olarak hesap kavgası yapıyor. Bizde yaptık ama sonuç, paşa paşa kazığımızı yiyip lokantadan çıktık.
4-Mado Kahve dünyası Starbucks gibi yerleri tercih edin, fiyatları listede ne yazıyorsa o. Sürpriz yok
5-Sıcak yaz güneşinde şemsiye tam bir kurtarıcı, yoksa güneş fena çarpa biliyor insanı.
6-Aya yorgi kilisesi harika, oraya cikan yokus o kadar da kotu degildir. ufak bir tepenin ustundedir dersem inanmayın yeminle can veriyordum yokuşu  tırmanırken. Ara ara es verin dinlenin sonunda pişman olmayacak, inerken seke seke ineceksiniz yokuştan. Siz inerken çıkanlara da az kaldı az gidince deyip gaz verin .“ya dönsem mi?” “değiyor mu?” sorularına kesinlikle değer deyin,  tepeye çıkana kadar küfredip biraz kulaklarınızı çınlatacaklardır ama olsun sonucu güzel.
7- Adadaki fayton trafiğinin İstanbul trafiğini sollamasına az kaldığını da ekleyeyim, yürüyorsanız yolu sürekli kontrol edin her an bir at sizi ezebilir.
8- Bisiklete binecekseniz arkadaşlarınızın da iyi birer sürücü olduğuna emin olun yoksa ,boyuna size çarpan düşüren bir yakın arkadaşınızın sizi sakatlaya bileceğini unutmayın. Ada gezisi yapalım dostluğumuz pekişsin derken, en yakın arkadaşınızı boğazlarken bulabilirsiniz kendinizi.

9- Gelelim en eğlenceli kısma 80 yaşında jet skili bir amca size büyükadadan  kınalıya kadar eşlik ediyor. insan bir an acaba Kabataşa kadar gelecek mi demekten kendini alamıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ilginizi çekebilir:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis